
A HATÁSOK LEÍRÁSA

Játékba kerülésétől kezdve körönként egyszer a képen látható erőforrást termeli 
minden erőforrás-szimbólum a játékos városában.

Játékba kerülésétől kezdve körönként egyszer a képen látható erőforrások egyikét 
termeli a játékos döntésének megfelelően.

A játék végén a játékos megkapja a jelzett győzelmi pontokat.

A játék végén a játékos megkapja a jelzett tudományos szimbólumot, és hozzáadja  
a zöld kártyái gyűjteményéhez.

A szimbólum játékba kerülésétől kezdve a játékos 2 helyett 1 érméért vásárolhat 
gyakori erőforrásokat (fa, kő, érc és agyag) a (nyilaknak megfelelően bal vagy jobb) 

szomszédjától.

A szimbólum játékba kerülésekor a játékos azonnal elvesz érméket a jelzett értékben 
(a kincskészletből) minden egyes adott színű kártyáért, ami a saját és a szomszédos 

városokban található. Azok a kártyák is számítanak, amelyeket a játékos  
és a szomszédjai ebben a körben építettek.

A játék végén a játékos megkapja a jelzett számú győzelmi pontot minden egyes 
adott színű kártyáért, ami a szomszédos városokban található.

Játékba kerülésétől kezdve a játékos katonai ereje a jelzett katonai 
szimbólumok (pajzsok) számával növekszik.

A játék végén a játékos megkapja az általa választott egyik tudományos 
szimbólumot, és hozzáadja a zöld kártyái gyűjteményéhez.

A szimbólum játékba kerülésekor a játékos azonnal elvesz érméket 
a jelzett értékben a kincskészletből, és a saját kincstárába teszi.

A szimbólum játékba kerülésétől kezdve a játékos 2 helyett 1 érméért 
vásárolhat ritka erőforrásokat (üveg, textil, papirusz) a szomszédjaitól.



Szükséged lenne egy hatás részletesebb 
magyarázatára?

Nézz utána a GYIK-ban,
www.7wonders.net/faq
vagy olvasd be ezt a kódot:

A játék végén 1 pont jár minden barna, szürke és lila kártyáért 
(beleértve ezt is) a játékos városában.

A szimbólum játékba kerülésekor a játékos azonnal elvesz  
3 érmét (a kincskészletből) a csodája minden egyes megépített 
szintjéért. Ezen felül a játék végén kap 1 győzelmi pontot  
a csodája minden megépített szintjéért.

A szimbólum játékba kerülésétől kezdve a játékos kijátszhatja 
minden kor utolsó korkártyáját is a szokásos szabályok szerint, 
ahelyett, hogy eldobná. Ez egy hetedik körnek számít,  
amit az után hajt végre a játékos, hogy minden másik játékos 
már kijátszotta az utolsó kártyáját.

A játék végén a játékos 1 győzelmi pontot kap minden csoda minden 
szintjéért, ami a saját és a szomszédok városaiban megépült.

Annak a körnek a végén, amikor ez a szimbólum játékba kerül,  
a játékos a kezébe veszi a dobópaklit. Ezek közül kiválaszt egyet, 
és ingyen megépíti.

A szimbólum játékba kerülésétől kezdve a játékos minden  
kártyaszínből a legelsőt ingyen építheti meg.

A szimbólum játékba kerülésétől kezdve a játékos minden  
korban az első korkártyáját ingyen építheti meg.

A szimbólum játékba kerülésétől kezdve a játékos minden  
korban az utolsó korkártyáját ingyen építheti meg.

A játék végén a játékos 7 győzelmi pontot kap, de csak akkor,  
ha a csodája minden szintje megépült.

A szimbólum játékba kerülésekor a játékos azonnal elvesz érméket a jelzett értékben 
(a kincskészletből) minden egyes adott színű kártyáért, ami a saját városában található.
Ezen felül a játék végén megkapja a jelzett számú győzelmi pontot minden egyes 

adott színű kártyáért, ami akkor a saját városában található.

A szimbólum játékba kerülésekor a játékos azonnal elvesz  
1 érmét (a kincskészletből) minden egyes sárga kártyáért,  
ami a saját városában található (beleértve ezt a lapot is).
Ezen felül a játék végén kap 1 győzelmi pontot minden egyes 
sárga kártyáért, ami akkor a saját városában található.


